Известие

Collapse
No announcement yet.

Алфа 156SW ts 1,8ц или 2,0 jts купувам и се чудя кой е по-добър

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Карал съм S2000! Нямам думи, скандална е...

Comment

ти тябва да си предцениж дизел или бензин да караж тези с дизелите ще говорят против бензиновите версий и обратното,моята е 2.0TS и съм си много доволен
      Last edited by toshko69; d.m.y г., 09:42.
      sigpicalfa 156 2.0 TS/звяр на пътя-0886399217

Comment

Първоначално публикувано от pinko Покажи съобщение
        Първата си бензинова Алфа купих през 1985 г. - една 1750 Берлина с 2 двойни хоризонтални карбуратора Weber 45DCOE.

След тва всевъзможни Алфи, Ланчи, Фиати -но само италиански и само бензинови.

Всъщност 166-цата беше първата ми дизелова Алфа и италианка въобще - и досега не мога да разбера що толкоз късно ми дойде акъла.

Повече не ща и да помириша бензин, особено па СвинСпарк.

Всъщност бих карал бензинова кола, но само ако е с 2-литров DOHC двигател Алфа с ВЕРИГА (сещате се за кво говоря) и хоризонтални карбуратори с тромпети, настроени на много богата смес - иначе не ща

А иначе ето една мъъъничка подборка от колите, които съм карал наскоро - от Дачия до Ролс-Ройс Фантом.

http://smg.photobucket.com/albums/v145/IvanM/Testdrive/
        извинявам се за спама,ама може ли да попитам след като си карал ево IX ,какви впечатления ти е направил и кое ми е скапаното (ако има такова въобще) :P
        Alfa Romeo 156 2.4 JTD '99

Comment

ей оцапахте темата на момчето
          sigpicAlfa 155 2.0 16v

Comment

Първоначално публикувано от mom4il Покажи съобщение
            Ами накратко - ударих старата 145 limited, роди се още едно дете и реших - по-голяма кола си требе. А АУДИ, а БМВ, а СААБ, ма нищо не ми хваща окото, след като сам имал алфа сам заразен май, завинаги, жена ми и тя. та се спрях на 156 SW (159 mi e skapa), 12.2005, само дет е TS, не JTS, та това малко ме кара да се замислям. Иначе сам си доволен от старата с 1,4 С (е-скачаха оборотите на празен ход, ама иначе си беше ок).
            Ако някой има наблюдения и желание за даване на съвет - мерси предварително.
            На мен онзи ден ми изтекоха лигите по една 156 FL 2,0 JTS в английския ибей продадоха я за 2050 паунда но като се поразтурсих този мотор е 165к.с. т.е. е акцизен и акциза му е 4500лв което доста оскъпявам колата така че остават варианти за 1,6TS 1,8TS или дизел а и този мотор 2,0 jts го иам само в 156 ФЛ май при 159 вече го няма нещо като проба са направили.
            156 1,8 ТS 99
            Nissan Murano 2005

Comment

Първоначално публикувано от Novachev Покажи съобщение
              този мотор 2,0 jts го иам само в 156 ФЛ май при 159 вече го няма нещо като проба са направили.
              мнда
              2,0 жтс
              вопиюща глупост

ако това са опциите - дизел
              твин спаркът е голямо техническо недоразумение

ПП за да няма излишни спорове - няма нищо против бензиновите мотори
              просто чугуненият тс е санитарен възел
              Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщение
                мна
                2,0 жтс
                вопиюща глупост

ако това са опциите - дизел
                твин спаркът е голямо техническо недоразумение
                Колкото и да не харесвам дизела трябва да се съглася с теб един 1,9 16в напрово ще и е идеален на тази кола пък и ако се чипоса направо ще е бонбон
                Гледах продаваше се един екземпляр в българско 156 ФЛ за 11000 лв
                156 1,8 ТS 99
                Nissan Murano 2005

Comment

Първоначално публикувано от pinko Покажи съобщение
                  Първата си бензинова Алфа купих през 1985 г. - една 1750 Берлина с 2 двойни хоризонтални карбуратора Weber 45DCOE.

След тва всевъзможни Алфи, Ланчи, Фиати -но само италиански и само бензинови.

Всъщност 166-цата беше първата ми дизелова Алфа и италианка въобще - и досега не мога да разбера що толкоз късно ми дойде акъла.

Повече не ща и да помириша бензин, особено па СвинСпарк.

Всъщност бих карал бензинова кола, но само ако е с 2-литров DOHC двигател Алфа с ВЕРИГА (сещате се за кво говоря) и хоризонтални карбуратори с тромпети, настроени на много богата смес - иначе не ща

А иначе ето една мъъъничка подборка от колите, които съм карал наскоро - от Дачия до Ролс-Ройс Фантом.

http://smg.photobucket.com/albums/v145/IvanM/Testdrive/
                  Бате с тебе няма да спора ... и не искам щом това работиш не си от 2 години шофер взимам си думите назад
                  sigpic Алфа Ромео 156 1.8 ГИ T.S 98 г.by The Cleaner (Радко шарниро избивача , човека с големия чук!!!)
                  Фиат Пунто 1.1 6 спид Агу Ex.

И да не забравим да сложим бяла роза върху кубчето скраб което ще остане някой ден от алфати ни ...
                  Ramstein - Benzin
                  https://www.youtube.com/watch?v=SEGLhUZRZdY

Comment

Първоначално публикувано от mom4il Покажи съобщение
                    Ами накратко - ударих старата 145 limited, роди се още едно дете и реших - по-голяма кола си требе. А АУДИ, а БМВ, а СААБ, ма нищо не ми хваща окото, след като сам имал алфа сам заразен май, завинаги, жена ми и тя. та се спрях на 156 SW (159 mi e skapa), 12.2005, само дет е TS, не JTS, та това малко ме кара да се замислям. Иначе сам си доволен от старата с 1,4 С (е-скачаха оборотите на празен ход, ама иначе си беше ок).
                    Ако някой има наблюдения и желание за даване на съвет - мерси предварително.
                    Колега, поредупредих те снощи, че ще има "нафтени атаки"- така и стана. Почти винаги има такава "братоубийствена война", докато се дискутират такива теми. Въпросът ти не беше дизел или бензин, но може да си разколебан след всички тези "убедителни" мнения. Ако все още имаш някакви колебания ти предлагам един тест. Ако имаш някакви обонятелни спомени, припомни си как миришат изгорелите газове на бензина и дизела. Или си топни едната ръка в бензин, а другата в нафта , изчакай малко и ги помириши. Може би тогава можеш да разбереш кое те влече. Разходите в подръжката като абсюлютна стойност са може би еднакви - при едните има повече разходи за едно, при другите за друго, но в крайна сметка като удариш чертата се получава почти еднакво число. Нека да не забравяме метафората, когато става въпрос за някой "има бензин в кръвта" - в този случай споменаването на "има нафта в кръвта" звучи странно. Моите уважения към всички колеги фенове на нафтата.
                    Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                    Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                    Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                    sigpic

Comment

Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
                      Колега, поредупредих те снощи, че ще има "нафтени атаки"- така и стана. Почти винаги има такава "братоубийствена война", докато се дискутират такива теми. Въпросът ти не беше дизел или бензин, но може да си разколебан след всички тези "убедителни" мнения. Ако все още имаш някакви колебания ти предлагам един тест. Ако имаш някакви обонятелни спомени, припомни си как миришат изгорелите газове на бензина и дизела. Или си топни едната ръка в бензин, а другата в нафта , изчакай малко и ги помириши. Може би тогава можеш да разбереш кое те влече. Разходите в подръжката като абсюлютна стойност са може би еднакви - при едните има повече разходи за едно, при другите за друго, но в крайна сметка като удариш чертата се получава почти еднакво число. Нека да не забравяме метафората, когато става въпрос за някой "има бензин в кръвта" - в този случай споменаването на "има нафта в кръвта" звучи странно. Моите уважения към всички колеги фенове на нафтата.
                      Тва е мнение
                      sigpic Алфа Ромео 156 1.8 ГИ T.S 98 г.by The Cleaner (Радко шарниро избивача , човека с големия чук!!!)
                      Фиат Пунто 1.1 6 спид Агу Ex.

И да не забравим да сложим бяла роза върху кубчето скраб което ще остане някой ден от алфати ни ...
                      Ramstein - Benzin
                      https://www.youtube.com/watch?v=SEGLhUZRZdY

Comment

Подкрепям 100%
                        и аз само като ми замирише тая нафта иииии..................
                        намрзил съм я още от казармата където карах танкове но това е друга тема . иначе ми се въртят из главата едни дизелови ферарита,ламборджинита бугатита мазератита ролс ройси, бентлита, астън мартини ,кадилаци и така на татък и така на татък
                        sigpicAlfa 155 2.0 16v

Comment

Първоначално публикувано от dimo Покажи съобщение
                          Подкрепям 100%
                          и аз само като ми замирише тая нафта иииии..................
                          намрзил съм я още от казармата където карах танкове но това е друга тема . иначе ми се въртят из главата едни дизелови ферарита,ламборджинита бугатита мазератита ролс ройси, бентлита, астън мартини ,кадилаци и така на татък и така на татък
                          Как сравни с лека ръка Алфа Ромео и тези марки
                          Човекът ще си купува Алфа, а не Мазерати. Дай боже следващата да му е такава, но за момента пита за друго
                          sigpic

Comment

Колега, поредупредих те снощи, че ще има "нафтени атаки"- така и стана.
                            мне
                            не са нафтени атаки
                            просто ТС е дърво, мног голямо дърво
                            да си земе в6 и никой няма да му вика жтд-то върви повече

виждаш ли разликата

Comment

Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщение
                              мне
                              не са нафтени атаки
                              просто ТС е дърво, мног голямо дърво
                              да си земе в6 и никой няма да му вика жтд-то върви повече

виждаш ли разликата
                              Петре няма споря с теб,но за пореден път ще ти кажа че не си прав
                              1.Ти никога/доколкото знам/не си бил собственик на 16в ТС-така че мнението ти е необективно
                              2.Според теб къде са главните болки на ТС-а,в блока нали,а дали 1.9 ЖТД не е с почти същия блок,а 2.4 с блок на 2.0 20в на Фиат Главата не проблемна,даже за мен е една от най-здравите главиЕлектрониката е ясна-все пак е Бош,ма и ЖТД-то е тъпкано даже повече с Бош

Спора е безмислен,момчето ясно попита-1.8 ТС или 2.0 ЖТС-моето мнение е 1.8 ТС-за мен лично най добрия ТС откъм вървеж,поддръжка,разход
                              Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                              Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                              Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

муржев,

я кажи колко родили тс знаеш и колко жтд

а тоя 2,0 20в на фиат, верно че не върви и харчи яко, но е мега здрав мотор

това е
                                проста статистика

ПП вагонресторанта е тежък и 1.8 му е слаб

Comment

Working...
                                X